Han van Kleef begeleidt vanuit expertisecentrum Trees Inventing organisaties bij innovatie en duurzame ontwikkeling. Sinds 2006, middels onderzoek, advies en begeleidingsprogramma’s.

“Origineel, vlot en authentiek”

“In 2008 kwam ik in contact met het werk van Christie en Myra Manintveld. Mijn bureau bestond twee jaar, en ik zocht advies voor een nieuwe website. In onze kennismaking beviel het me heel goed dat ze beide erg goed luisterden naar mijn verhaal. En dat ze veel moeite deden om te begrijpen wat ik doe, en wat ik wil met mijn bureau en dienstverlening.”

“Toen ik het concept van mijn nieuwe site zag, vond ik dat eerst confronterend. Het is toch alsof iemand er met je kindje vandoor is gegaan en er een eigen draai aan heeft gegeven. Ik moest even wennen, en vond het toen origineel, modern en ook wel gedurfd. Mijn logo is nogal kunstzinnig, maar het was goed ingepast in een vlotte en zakelijke vormgeving met een levendig maar rustig kleurengamma. Ik vond dat Myra een heel gebalanceerde synthese gemaakt had.”

“De teksten werden door Christie bewerkt. Ze heeft van mijn concepten heel snel vlot leesbare en meer beknopte versies gemaakt. Veel begrijpelijker voor een lezer. Christie heeft ook enkele van mijn opdrachtgevers geïnterviewd en daar testimonials van gemaakt. Die zijn op de site gezet en ik heb er heel positieve reacties op gehad. Ze heeft de gesprekken op zo’n manier gevoerd dat de mensen echt gelegenheid kregen om hun verhaal te vertellen. Het werd heel duidelijk wat de samenwerking met Trees Inventing hen gebracht had. En dat is erg waardevolle informatie, zowel voor mij als potentiële klanten.”

“Ik merkte ook dat Christie en Myra elkaars werk kritisch bekijken. Dat is het voordeel van werken met een goed ingespeeld team als zij: de onderlinge kwaliteitscontrole.”

“Zojuist hebben we een nieuwe website met inhoud afgerond. Het ziet er weer heel goed uit. Helemaal van deze tijd, toegesneden op de ontwikkeling van mijn bureau, en zeer klantvriendelijk vormgegeven. Op basis van mijn langdurige samenwerking met hen kan ik Myra en Christie Manintveld van harte aanbevelen als partners voor tekst en ontwerp.”

Geerco Zanen-Broere, de Langen & van den Berg

“Bouwbedrijf de Langen & van den Berg is een jaar of zes geleden op zoek gegaan naar een nieuw, jong reclamebureau voor het ontwerpen van de verkoopdocumentatie voor verschillende projecten. Wij kwamen uit bij de gezusters Myra en Christie Manintveld, twee dames met elk hun eigen specialiteit. Diverse opdrachten werden naar volle tevredenheid uitgewerkt en de basis voor een lange/succesvolle samenwerking werd gelegd. Het grafisch ontwerp is in handen van Myra. De persoonlijke touch die zij meegeeft aan haar opdrachten is de volle 100% aandacht en oog voor detail. Ze voelt ons als opdrachtgever haarfijn aan en werkt onze wensen tot in het kleinste detail uit, uiteraard met inbreng van haar eigen verfrissende ideeën. Wij zijn zeer te spreken over onze samenwerking en kijken uit naar nog vele nieuwe originele ontwerpen van Made by Myra.”

Marije de Bruijn van Houselt, voorheen verkoopbegeleider bij De Langen & van den Berg en nu eigenaar van kledingwinkel Vivaz

“Jarenlang heb ik met veel plezier met de dames Manintveld mogen samenwerken. Deze verliep altijd soepel en onze ideeën werden dan ook naar volle tevredenheid omgezet in mooie en duidelijke ontwerpen/boodschappen. De dames deden voor ons alles, van huisstijl ontwerpen tot advertenties/bouwborden en verkoopdocumentaties. Ze zorgden er altijd voor dat het in het oog sprong. Myra blijkt met creativiteit te zijn geboren en Christie kan met woorden toveren. Wij waren soms nogal hectisch en last minute met onze verzoeken maar de dames hebben ons nooit teleurgesteld. Inmiddels heb ik een andere baan en werk ik niet meer met de dames samen maar ik weet dat mijn oude werkgever dit nog steeds met veel genoegen doet. Als de mogelijkheid zich voordoet zal ik de dames zeker ook bij mijn huidige werkzaamheden betrekken.”

Karolijn Burgman & Drea van Ark, communicatieadviseurs ODRU

“De Omgevingsdienst regio Utrecht (ODRU) werkt al 4 jaar samen met Myra Manintveld. Met veel plezier. Hier leggen we uit waarom. Myra begon met haar eerste opdrachten voor ODRU (voormalige Milieudiensten Noord-West Utrecht en Zuidoost Utrecht) toen ze nog samen met haar zus het bureau Manintveld Tekst & Ontwerp had. Deze opdrachten bestonden uit de vormgeving van brochures, uitnodigingen en jaarverslagen. Van papier tot digitaal. In de zomer 2012 werden beide Milieudiensten de Omgevingsdienst (ODRU). Hier hoort een nieuwe huisstijl bij. Myra won de pitch (bestaande uit 3 partijen). Ze had een aantal opties uitgedacht, en deze tijdens haar presentatie erg goed uitgewerkt. Zo konden wij als opdrachtgever goed zien hoe haar idee zich kon doorvertalen naar diverse communicatiemiddelen. Maar het meest viel op dat ze onze vraag zo goed geïnterpreteerd èn omgezet had in vormgeving. Dit is natuurlijk wat je wilt als opdrachtgever. En dan niet klakkeloos onze vraag uitwerken, maar ook met originaliteit invullen.

Haar kwaliteiten zijn: Myra kan goed luisteren naar de klantvraag, ze is slim in het bedenken van verschillende oplossingen en heeft een vriendelijke en no-nonsense mentaliteit. Daarbij kan ze ad-hoc vragen snel oppakken en heeft ze een goed netwerk om zich heen (tekstschrijver, drukker, websitebouwer). Het meest recente product wat Myra opleverde was onze nieuwe website. Deze moest op heel korte termijn gerealiseerd worden en voldoen aan de moderne eisen anno 2014. Ook dit product is goed gelukt en de samenwerking verliep soepel. Kortom: Myra is een goede vormgeefster en een heel prettig persoon om mee samen te werken.”

Jasper Guldemond, organisatiecoach Guldemond Pragmatiek

“Sinds ik mijn huisstijl ging restylen werk ik samen met Myra. Ik kwam met een omschrijving van wat ik wilde. Dacht ik. Vervolgens ging Myra er mee aan de slag. Zij maakte er wat anders van dan wat ik had omschreven. Terwijl haar ontwerp wel precies was wat het zijn moest. Hoe zij dat doet? Geen idee. Het moet iets meer zijn dan alleen vakkennis. Tegenwoordig ga ik met alles waar een grafisch oog overheen moet naar Myra. De opmaak van trainingsmateriaal: Myra! Het schetsen van een procesflow: Myra! Het vormgeven van een krachtenveldanalyse: Myra! Het ontwerpen van een website, een opvallende mailing en bijzondere visitekaartjes: Myra! Oh ja, het is ook prettig samenwerken met Myra. No-nonsense en ruim binnen de deadlines.”

Marien Kempeneers, training manager Rexel Nederland B.V. 

“Myra is zowel conceptmatig als qua vormgeving een prettige sparring partner die altijd met onverwacht originele oplossingen komt. Voor de interne trainingen bij Rexel heeft Myra diverse cursusmaterialen op inspirerende, leuke en verrassende wijze vormgegeven.”

Jolanda Korrel, Adviseur Projecten, Personeel & Organisatie Anbos

“Myra heeft verschillende opdrachten van ANBOS gekregen: van richtsnoeren, flyers en werkboekjes tot aan het zakelijke Handboek Personeelsbeleid. Verschillende uitingen die een verschillende vormgeving en sfeer vragen, maar Myra weet steeds een originele en creatieve twist te geven waarbij ze de look and feel van ANBOS vasthoudt. Myra heeft een prettige manier van doorvragen naar en aanvoelen van de wens van ANBOS en is heel accuraat in het nakomen van haar afspraken. Kortom, het is heel plezierig en consistent werken met Myra.”

Josien Zegers, Inspirator, Schrijver, Holistisch Energetisch Coach en Jongtalentencoach

“Mijn logo en huisstijl zijn op een professionele en creatieve wijze door Myra ontwikkeld. Waardevol is vooral, dat Myra goed en aandachtig luistert waarvoor het logo/huisstijl bestemd is. De input van de klant neemt zij als vertrekpunt voor het maken van enkele bijzondere creaties. Vanuit deze voorbeelden/creaties heb ik mijn logo/huisstijl gekozen. Een en ander tot mijn grote tevredenheid! Iedereen die mijn visitekaartje ontvangt reageert direct positief op de uitstraling ervan. Myra’s grootste talent is haar creatiekracht. Heb je een nieuw logo/huisstijl nodig? Ik kan je Myra van harte aanbevelen!”